”Jag siktar på 70 meter på lördag” - BAUHAUS-galan

”Jag siktar på 70 meter på lördag”

”Jag siktar på 70 meter på lördag”

Daniel Ståhl befinner sig på träningsläger i San Diego, Kalifornien, och överträffade den gångna helgen 68 meter i två tävlingar i rad. Formen är bra och på lördag tävlar han i Irvine. Sedan väntar en spännande start i BAUHAUS-galan söndag 18 juni då han bland annat möter bröderna Robert och Christoph Harting som båda är OS-guldmedaljörer.

Med bara ett dygns mellanrum kastade Daniel 68.36 respektive 68.11 i Salinas söder om San Francisco vilket kan jämföras med hans världsårsbästa på 68.72 då han var i toppform i augusti förra året. Att han kastar nästan lika långt nu i april är ett tecken på att han gått framåt ytterligare.
På lördag tävlar han i Steve Scott Invitational på Anteater Stadium i Irvine vilket blir hans tredje och sista tävling i USA för denna gång.
– Målet är att kasta 70 meter. Jag har vilodag onsdag, kör dubbla pass med kast och lyftning på torsdag, vilar fredag och så bilar vi 1,5 timme till Irvine på lördag, säger Daniel.

Slog igenom i Irvine 2014
Det var just i Irvine som Daniel slog igenom för tre år sedan då han vann på 66.89.
– Då satte jag personligt rekord med över 2,5 meter och var som i extas och kunde knappt kasta vidare, säger Daniel och skrattar.
Han hade en fantastisk vår 2014 och förbättrade sitt personliga rekord med nära fem meter efter att ha gjort 64.30 helgen före.
På det olympiska träningscentret i San Diego är det runt 25 grader varmt varje dag och ypperliga förhållanden för träning. Daniel har för ovanlighetens skull inte med sig tränaren Vésteinn Hafsteinsson som är hemma i Växjö av personliga skäl. Istället är Daniel där med den brittiske tränaren Shaun Pickering och ett gäng kulstötare. Plus Hammarbys australiensiske OS-finalist i diskus, Benn Harradine.

”Du kan slå mitt rekord”
USA har många bra diskuskastare historiskt sett och en av dem träffade Daniel förra veckan – Mac Wilkins. Han vann OS-guld i Montreal 1976 (tre dagar före Anders Gärderuds seger på 3000 m hinder), satte fyra världsrekord samma år och har ett personligt rekord på 70.98.
– Mac Wilkins har också stadionrekordet i Stockholm med 69.46 satt 1980. Han sa att jag kan slå det, ”fokusera på att förbättra tekniken, du är redan tillräckligt stark”, säger Daniel.

Satsar på 200 på måndag
Oavsett hur det går på lördag så satsar Daniel på ett personligt rekord innan han åker hem från San Diego. Det är planerat till på måndag 1 maj.
– Då ska jag ta 200 kg i bänkpress! Mitt personliga rekord är 190 och vi brukar köra maxlyftning två gånger om året, före jul och i april.
Natten till söndag gör Daniel sin tredje start i Steve Scott Invitational i Irvine. Sedan följer första Diamond League-tävlingen i Shanghai 13 maj följt av Oslo 15 juni innan vi har möjlighet att se honom på svensk mark – BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion söndag 18 juni!

Jonas Hedman

Läs även:
Biter Ståhl mot världens bästa bröder?

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan