"Alla som håller på med idrott är vinnare, framför allt barnen!" - BAUHAUS-galan

“Alla som håller på med idrott är vinnare, framför allt barnen!”

“Alla som håller på med idrott är vinnare, framför allt barnen!”

Att skapa så bra förutsättningar som möjligt för barn att idrotta och röra på sig är viktigt ur en rad aspekter. Det är också syftet med Svenska Barnidrottspriset som traditionsenligt delas ut på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion varje sommar. Sista dag att nominera är 30 april. Foto: Deca Text&Bild

Svenska Barnidrottspriset instiftades 2013 av läkaren Klas Östberg i syfte att lyfta fram positiva exempel på personer eller organisationer som förbättrar möjligheterna för barn att hålla på med fysisk aktivitet.
– Det finns så mycket positivt att hämta ur idrottsrörelsen och dess ideella verksamhet. Att hålla på med idrott eller röra på sig regelbundet gör alla till vinnare, framför allt barnen! säger Klas Östberg som är en av Sveriges mest erfarna idrottsläkare.
Han brinner för barnidrott på barns villkor och har bland annat skrivit boken “Barnidrott – ingen lek” tillsammans med sin son Tobias Östberg. 2015 föreläste han i ämnet på BAUHAUS-galan seminar.

Kalle Zackari Wahlström pristagare 2016
Svenska Barnidrottspriset delas ut på BAUHAUS-galan söndag den 18 juni och alla kan nominera en person, grupp eller organisation som gjort något betydelsefullt för att stimulera barns idrottande. 2016 års pris gick till TV-profilen Kalle Zackari Wahlström (bilden) för hans realityserie “Gympaläraren” där han återvände till sin gamla högstadieskola för att få skolungdomarna att röra på sig mer. Prisutdelare på Stadion den gången var höjdhopparen Stefan Holm.
– Antalet nomineringar ökar varje år och i fjol hade vi 30 stycken. Bland årets finns Patrik Sjöberg för hans arbete att lyfta frågan om övergrepp inom barn- och ungdomsidrotten. Alla nomineringar finns på Barnidrottsprisets hemsida för att fungera som en inspirationskälla, säger Klas.
Priset är förutom äran en keramikrelief. För att nominera skickar man bara ett mejl till klas.ostberg@telia.com.

Kids tour lockade fyratusen barn
BAUHAUS-galan har i många år haft aktiviteter för barn i form av prova-på-friidrott och de senaste åren har Kids Tour, som är en friidrottsbana för barn i alla åldrar, blivit allt populärare. 2016 var det närmare fyratusen barn som var med. I sommar har BAUHAUS-galan dessutom ett uttalat festivaltema med en heldag för hela familjen söndagen den 18 juni.

Jonas Hedman

• 30 april – sista dag att nominera till Svenska Barnidrottspriset 2017. Juryn består av Emil Jönsson, Anna Haag och Björn Ferry.

Tidigare mottagare av Svenska Barnidrottspriset
2016  Kalle Zackari Wahlström. För TV-realityserien “Gympaläraren”
2015  Fritidsbanken i Deje. För sitt unika system där all utrustning finns till låns.
2014  Niklas Hyland, TV-producent. För TV-serien “Idrottens himmel och helvete”.
2013  Mona Kanaan, Kultur- och fritidsnämndens ordf i Eskilstuna. För att hon i konkret handling stått upp för barns rättigheter inom idrotten.

Läs mer:
Svenska Barnidrottsprisets webbplats

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan