Angelica mot den nya generationen på BAUHAUS-galan 18 juni - BAUHAUS-galan

Angelica mot den nya generationen på BAUHAUS-galan 18 juni

Angelica mot den nya generationen på BAUHAUS-galan 18 juni

Tre svenskor bland Europas sex främsta och en 17-åring som hoppar nästan sex meter. Stavhopp håller på att bli en svensk nationalgren. BAUHAUS-galan väljer därför att satsa på den nya generationen. 20-åriga OS-trean Eliza McCartney är den första stjärnan som är klar att möta Angelica Bengtsson och Michaela Meijer på Stockholms Stadion den 18 juni. Foto: Deca Text&Bild

Inomhus-EM i Belgrad för några veckor sedan blev den mest lyckade i friidrottens historia. Aldrig tidigare har Sverige erövrat så många topplaceringar. I stavfinalen var hälften av de sex främsta från Sverige. Bronsmedaljören Angelica Bengtsson och femman Michaela Meijer är klara för BAUHAUS-Galan. 23-åringarna får möta Eliza McCartney, tonåringen från Nya Zeeland som skrällde med ett OS-brons i somras. Hon är också världsledande ute i år med 4.82.

– Vår ambition är att visa upp den nya generationen som håller på att ta över friidrottsvärlden, berättar BAUHAUS-galans tävlingsansvarige Jan Kowalski.
– Vi arbetar vidare med att ta nya spännande namn till Stockholm söndag den 18 juni, inte bara i stav, utan i alla grenar.

Angelica Bengtsson hade en otrolig juniorkarriär med fem raka titlar på Ungdoms- och Junior-VM samt Junior-EM. Som 23-åring kan hon nu även stoltsera med tre EM-medaljer på lika många seniormästerskap. Men nu får hon alltså konkurrens från ännu yngre hoppare. Eliza McCartney tog över Angelicas juniorvärldsrekord i slutet på 2015. Nio månader senare klev hon upp på OS-pallen.

Hur bemöter Angelica den stegrade konkurrensen? Följ hennes träning och vardag på vårt Instagramkonto @bauhausgalan som hon har tagit över hela veckan!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan