EM-tvåan Kalle Berglund klar för BAUHAUS-galan 18 juni - BAUHAUS-galan

EM-tvåan Kalle Berglund klar för BAUHAUS-galan 18 juni

EM-tvåan Kalle Berglund klar för BAUHAUS-galan 18 juni

För 1,5 vecka sedan tog Kalle Berglund, 21, silver på 1500 m på inne-EM i Belgrad. Nu är han mogen för världens hårdaste tävlingar i friidrott, Diamond League. Årets stjärnskott inom svensk löpning är den första stjärnan som BAUHAUS-galan avslöjar ska springa på Stadion, söndag den 18 juni. Den nyblivne stockholmaren och tvåan i Europa tävlar då på 1500 meter mot världseliten.

— Det betyder mycket att få tävla på hemmaplan och få allt det publikstöd som vi behöver, säger Kalle Berglund ståendes mitt i snön på Stockholms Stadion.

Kalle erövrade silvermedaljen på Inomhus-EM som nyss avslutade vinterns friidrottssäsong och han gjorde det på ett imponerande sätt genom att dirigera loppet från täten. I februari krossade Blekinge-bon som flyttat till Sundbyberg via Växjö det svenska rekordet på 1500 meter, som hade stått sig sedan före Kalles födelse, genom att springa på 3:37.69 i Birmingham.

Stadiondebut 2010
Kalle första lopp på Stadion var för sju år sedan, på de ungdomstävlingar som hålls i samband med den internationella galan.
— Jag tror att jag var 14. Jag minns att jag slog personbästa, i varje fall! erinrar sig Kalle, som då fick nöja sig med en sjätteplats på 800 meter.

Söndag den 18 juni väntar betydligt hårdare motstånd för Spårvägenlöparen som då ska springa den nya favoritdistansen, 1500 meter.
— Det blir lite längre den här gången, ler Kalle. Jag kommer att vara 1500-meterslöpare på mästerskapen. Hoppas att vi kommer att ha fler svenskar på BAUHAUS-galan, som Johan Rogestedt och Jonas Leanderson, namnger Kalle.

Rogestedt blev i vinter den förste svensken att göra en drömmil, det vill säga att springa 1 engelsk mil under fyra minuter inomhus, och Leanderson slutade på femte plats på 3000 meter på Inomhus-EM.
1500 meter är en av de tretton Diamond League-grenar som arrangeras på BAUHAUS-galan. I år hålls galan på Stadion en söndag eftermiddag, den 18 juni.

Kalle är förväntansfull inför Diamond League-loppet på BAUHAUS-galan:

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan