Två svenska segrar i BAUHAUS-galan Indoor - BAUHAUS-galan

Två svenska segrar i BAUHAUS-galan Indoor

Två svenska segrar i BAUHAUS-galan Indoor

I den annorlunda friidrottsmiljön i BAUHAUS byggvaruhus i Bromma blev det två svenska segrar tack vare Emma Green i höjd och Michaela Meijer i stav. Med publiken tätt inpå inspirerades de till riktigt bra resultat där Emma klarade 1.89 som är liktydigt med kvalgränsen till inne-EM i Belgrad.

Bland grillar, trädgårdsmöbler och gräsklippare sprangs och hoppades det på hög nivå och premiären av BAUHAUS-galan Indoor blev lyckad trots att Susanna Kallur fick lämna återbud samma förmiddag på grund halsont. Publiken hjälpte verkligen de aktiva och många var det som inspirerades av atmosfären.

Emma först över 1.89
I höjd stannade OS-sjuan Sofie Skoog på årsbästat 1.84 efter att ha varit nära på 1.87. Emma Green tog 1.87 i andra och sedan EM-kvalhöjden 1.89 direkt i första. På 1.91 återstod tre tjejer – Emma och de ukrainskorna Yuliya Levchenko och Iryna Gerashchenko men ingen klarade även om polskan var nära i andra.
Det innebar seger för Emma.
– Det var kul att tävla i en ny miljö och att ha publiken så nära inspirerar! Kul att vinna för andra tävlingen i rad och att göra det på hemmaplan. Nu väntar två tävlingar nere i Europa nästa vecka, säger Emma.
Hon är nu klar för inne-EM I Belgrad som blir hennes sista mästerskap. Efter den här vintern avslutar hon elitsatsningen.

Michaela gladde i årsdebuten
Den kvinnliga stavtävlingen blev en spännande kamp där Örgrytes Michaela Meijer var med hela vägen och när hon tog 4.50 i andra så innebar det ledning. En ledning som resulterade i seger eftersom ingen annan klarade höjden. Hon avslutade sedan med ett forsök på personliga rekordet 4.63 men en mindre skadekänning gjorde att hon avstod vidare hoppning.
– Jättekul att få vinna här! Jag har jobbat hela hösten med att bli bättre på att attackera när jag sätter i staven och det fungerade bra idag. Jag har bland annat tränat genom att sätta i staven i längdgropen, det är mjukare än att sätta i stavlådan, säger Michaela.

Bra nyttopriser
På prisutdelningen delades de tut en rad nyttopriser signerade BAUHAUS olika underleverantörer och Emma Green gladdes åt sin borrmaskin.
– En sån har vi inte så det passar bra eftersom vi håller på och flyttar till radhus, säger Emma.
Resultat
/Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan