Det kommer att hoppas högt bland grillar, trädgårdsmöbler och gräsklippare i BAUHAUS varuhus - BAUHAUS-galan

Det kommer att hoppas högt bland grillar, trädgårdsmöbler och gräsklippare i BAUHAUS varuhus

Det kommer att hoppas högt bland grillar, trädgårdsmöbler och gräsklippare i BAUHAUS varuhus

På fredagen var Sofie Skoog, Emma Green, Odain Rose och världsmästaren Richard Kilty på plats i BAUHAUS byggvaruhus i Bromma dagen före premiären av BAUHAUS-galan Indoor. Saknades gjorde Susanna Kallur som varit lite krasslig och kommer till Bromma under fredagseftermiddagen men är helt inställd på att göra två lopp på lördag.

Det var en minst sagt annorlunda miljö för en presskonferens när friidrottsstjärnorna tog plats inne i BAUHAUS byggvaruhus där podiet var placerat där banorna under eftermiddagen och kvällen byggs upp.
BAUHAUS marknadschef Johan Saxne inledde:
– För två veckor sedan var det jultorg just här och om några veckor kommer det att vara fullt med grillar, trädgårdsmöbler och gräsklippare här. Det är visserligen vinter men för oss börjar utesäsongen redan nu, sa Johan.

Från formel 1 till friidrott
Idén att arrangera en friidrottstävling inne i varuhuset kom i höstas.
– Vi vill locka mer publik till friidrottsarenorna och Diamond League-galan på Stadion den 18 juni, inte minst barnfamiljer. Och att ta friidrotten till folket hoppas vi ska få fler att få upp ögonen för sporten, säger Johan.
Men att arrangera idrottstävlingar i BAUHAUS byggvaruhus är inget nytt.
– Vi har haft en formel 1-bil här inne, kört speedway och arrangerat en SM-final i squash så det är mycket man kan göra av de stora ytor som finns här, fortsätter Johan.

Sofie har satt personbästa i allt
Två teknikgrenar står på programmet lördag eftermiddag i form av höjd och stav där förstnämnda gren innehåller OS-sjuan Sofie Skoog och fyrfaldiga mästerskapsmedaljören Emma Green som gör sin sista innesäsong.
Sofie har varit på träningsläger i Sydafrika där allt fungerat bra.
– Nu är jag på en nivå där jag känner att jag kan klara kvalgränsen till vinterns inne-EM utan att behöva toppa mig till första tävlingen. Det gör att vi tränat på lite längre och släppt på träningen först förra veckan. Därför blir det kanske inte jättehögt redan imorgon men jag har en bra känsla i kroppen, säger Sofie.
Hon har slagit pers i mer eller mindre alla mätbara träningsmoment.
– Knäböj, frivändning, ryck, häckhopp, tresteg, femsteg, med ansats och stillastående! Nu gäller det bara att få ihop ekvationen till bra höjdhopp!

Emma har inlett säsongen bra
Emma Green inledde sitt 2017 med att vara ytterst nära att klara IEM-kvalgränsen 1.89 i Frankrike den gångna helgen.
– Det var en annorlunda och kul tävling i en gymnastiksal där publiken kom väldigt nära. Det är inspirerande och jag tror det blir samma känsla på BAUHAUS-galan, säger Emma.
Hon är inne på upploppet på en lång och framgångsrik som tog fart på allvar i och med VM-bronset som 20-åring i Helsingfors 2005. Bästa prestationen är från EM i Barcelona 2010 då hon tog silver på personliga rekordet 2.01.
/Jonas Hedman

Läs även:
Världsmästaren Richard Kilty är på plats för BAUHAUS-galan Indoor

Allt om BAUHAUS-galan
Startlistorna

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


OFFICIELL PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan