Seger för Emma Green – nästa anhalt är BAUHAUS-galan Indoor - BAUHAUS-galan

Seger för Emma Green – nästa anhalt är BAUHAUS-galan Indoor

Seger för Emma Green – nästa anhalt är BAUHAUS-galan Indoor

Två av Sveriges främsta höjdhopperskor genom tiderna tävlar i BAUHAUS-galan Indoor på lördag 28 januari – Emma Green och Sofie Skoog – och båda gjorde årsdebut den gångna helgen. Bäst lyckades Emma som vann på 1.86 i franska Hirson och var ytterst nära att klara 1.89 som är kvalgränsen till inne-EM i Belgrad i mars.
– Emma tog de tre första höjderna i första försöket och hade sedan tre bra hopp på 1.89, berättar hennes tränare Per Tedenrud.
Sofie startade sin säsong hemma i Karlstad där hon fortfarande nedtränad var riktigt nära att klara 1.85 men stannade på 1.81. Nu släpper hon på träningen för att släppa fram formen och både Emma och Sofie får en ny bra möjlighet att klara 1.89 när det möter bra internationellt motstånd i BAUHAUS varuhus i Bromma på lördag.

Stefan Holm: “Inomhus har man alltid chansen”
Det råder ingen tvekan om att det blir en speciell miljö att hoppa i bland verktyg, tapeter och kunder. Vad skiljer sig då när det gäller att hoppa höjd inomhus kontra inomhus? Vi frågade olympiska mästaren Stefan Holm som noterade sitt bästa resultat, 2.40, just under tak.
– Inomhus har man alltid chansen. Det vill säga man är garanterad bra förhållanden. Utomhus kan man vara i toppform men om det är tolv grader och regn så går det ändå inte att hoppa högt, säger Stefan.
Nackdelen med att tävla inomhus kan vara att det är ont om utrymme för ansatsen.
– När jag vann mitt första VM-guld inomhus i Lissabon 2001 så fick vi starta ansatsen på löparbanan, korsa längd- och stavbanan och springa nerför en ramp på väg mot ribban. Det var inte helt lätt, säger Stefan.

En tävling utöver det vanliga
Några utrymmesproblem kommer inte att uppstå under BAUHAUS-galan eftersom man gör ett gediget arbete med att flytta hyllor och annat för att skapa plats för sprintrakan och antsatsbanorna för höjd och stav. En fördel är att publiken kommer så nära de tävlande vilket skapar en härlig stämning och även triggar de aktiva. BAUHAUS-galan Indoor i BAUHAUS varuhus i Bromma kommer att bli en tävling utöver det vanliga där man kommer att kunna se världsklassfriidrott på riktigt nära håll!
/Jonas Hedman

All info om BAUHAUS-galan Indoor lördag 28 januari

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan