Sveriges snabbaste man möter europamästaren i BAUHAUS varuhus - BAUHAUS-galan

Sveriges snabbaste man möter europamästaren i BAUHAUS varuhus

Sveriges snabbaste man möter europamästaren i BAUHAUS varuhus

På BAUHAUS-galan Indoor i Bromma lördag 28 januari ställs Sveriges snabbaste man, Odain Rose, 24, mot världs- och europamästaren på 60 m, Richard Kilty och då kommer det att gå undan. Dessutom får vi se EM-vinnaren Dina Asher-Smith – brittiskan som verkligen älskar Stockholm! (Se filmklippet med henne längst ner på sidan.)

Odain Rose har rötterna på Jamaica men är uppväxt i Umeå. Sedan några år bor han i Falun där han ingår i Susanna Kallurs träningsgrupp under ledning av coach Torbjörn Eriksson. Från och med i år tävlar Odain för nystartade Örebro-klubben Thoren Track&Field. Han har representerat Sverige i de fyra senaste inomhusmästerskapen på 60 m – två VM och två EM – med femteplatsen på inne-EM i Göteborg 2013 som främsta merit.
Då noterade han 6.62 som placerar honom femma på den svenska genom-tiderna bakom det svenska rekordet som är 6.58. Förra vintern tangerade Odain sitt personliga rekord två gånger vilket visar att han har kapacitet för svenskt rekord när allt stämmer. I BAUHAUS-galan Indoor är målet att klara kvalgränsen till inne-EM i mars som lyder på 6.74.

Kilty – regerande mästare
Britten Richard Kilty har 60 m som en favoritdistans och tog guld på såväl inne-VM i Polen 2014 som inne-EM i Prag 2015. Hans personliga rekord är 6.49 vilket  gör honom till den sjunde snabbaste i Europa genom alla tider. BAUHAUS-galan Indoor är ett viktigt steg på väg mot att försvara EM-titeln i mars.

“Jag älskar Stockholm!”
Dina Asher-Smith, 21, springer 60 m i BAUHAUS varuhus i Bromma den 28 januari. Hon vann blott 20 år gammal EM-titeln på 200 m i Amsterdam i somras efter att ha vunnit distansen på BAHAUS-galan i juni som innebar hennes första Diamond League-seger. Då blev hon mer eller mindre kär i den svenska huvudstaden.
– Jag har tävlat i Stockholm flera gånger och det är så vackert med naturen! Det är nästan så att jag skulle kunna tänka mig att flytta hit! säger Dina och skrattar.
Hon hade ett fantastiskt 2016 där höjdpunkten var OS-bronset på 4×100 m i Rio där hon sprang tredjesträckan i det brittiska laget. Hennes personliga rekord på 60 m är 7.08 noterat på inne-EM i Prag 2015 då hon tog silver.
Mer om BAUHAUS-galan Indoor
/Jonas Hedman

Intervju med Dina Asher-Smith på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion 16 juni 2016

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan