BAUHAUS Athletics Weeks inleddes i Kungsträdgården - BAUHAUS-galan

BAUHAUS Athletics Weeks inleddes i Kungsträdgården

BAUHAUS Athletics Weeks inleddes i Kungsträdgården

Prova-på-friidrott för de yngsta inledde traditionsenligt friidrottsveckan i Stockholm som i år innefattar åtta dagar med friidrott. Höjdpunkten är förstås Diamond League-galan på torsdag 16 juni men under veckan erbjuds friidrott i alla former.

Det helt okej väder i Kungsträdgården på söndagen med omväxlande sol och moln när barn i åldern 6–14 år testade friidrott i form av sprint, häck, höjd och spjut under överinseende av instruktörer och flera världsstjärnor. Bland annat visade VM-finalisten i spjut, Kim Amb (bilden), hur kast går till och på plats var även 100 m-löparen Dentarius Locke från och den amerikanske trestegshopparen Chris Bernard.

Arbetsmyran BAUI

– På plats var också arbetsmyran BAUI som är BAUHAUS maskot. Han förgyller alltid tillvaron när han är på plats, berättar Rasmus Olofsson som jobbat med att arrangera Kids i Kungsträdgården i flera år.

Bland de samarbetspartners som hade egna tält märks BAUHAUS, Kärcher, Gustavsberg och Sunmaid.

– BAUHAUS har bland annat en bilsimulator som är populär, säger Rasmus.

Text: Jonas Hedman
Foto: Rasmus Olofsson

image2

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan