Svenskarna visar fin form inför BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Svenskarna visar fin form inför BAUHAUS-galan

Svenskarna visar fin form inför BAUHAUS-galan

Det var en riktigt bra svenskdag i Oslos Diamond League igår torsdag då flera svenskar verkligen visade att formen är på gång inför BAUHAUS-galan, EM och OS. En 2:a-, en 3:e-, en 5:e- och en 6:e-plats är bland de Diamond League-facit Sverige någonsin haft!

På 3000 m hinder spurtade Charlotta Fougberg in som femma på 9:30.11 och visade hon är tillbaka i den form som 2014 gjorde henne till silvermedaljör i EM! Tiden är hennes näst bästa, bara sex sekunder från hennes svenska rekord, och framför allt en sekund under OS-kvalgränsen.

Meraf Bahta debuterade på 1 mile och fightades långt fram hela vägen och blev till slut trea efter att ha vunnit en riktigt tät klungspurt. Tiden 4:25.26 är bara två sekunder från Abeba Aregawis svenska rekord och indikerar att Meraf verkligen är att räkna med även på 1500 m i sommar.

Den kvinnliga höjdtävlingen blev lite avslagen på grund av motvind, låg temperatur och duggregn. Men när den var klar visade det sig att inne-VM-femman Sofie Skoog blivit delad tvåa och fjolårets sjua i världsstatistiken Erika Kinsey sexa! Riktigt bra placeringar alltså även om resultaten för de två, 1.85, inte var så bra. Men förhållandena var tuffa och det var bara en enda tjej, Ruth Beitia, som klarade 1.90.

Ett härligt lyft fick också Ullevis Lovisa Lindh som vann 800 m i förtävlingarna på nya personliga rekordet 2:00.51 – personligt rekord med över sekunden i ett lopp där hon var överlägsen på upploppet. Tiden innebär att hon avancerade till tredje plats på den svenska genom-tiderna-listan bakom Abeba Aregawi (1:59.20) och Malin Ewerlöf (1:59.44). Till SOK:s OS-kvalgräns fattades blott en sekund.

Bra sprang också femman i loppet, IFK Lidingös Anna Silvander, som med 2:01.60 underskred EM-kvalgränsen.

Det ska bli mycket intressant att se alla ovan nämnda på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion den 16 juni. De internationella startfältet indikerar att det kan bli den bästa galan på flera år och kul också att flera svenskar visar fin form så här tidigt på säsongen!

Text: Jonas Hedman

Klicka här för att köpa biljetter till BAUHAUS-galan 16 juni!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan