Christian Olsson: "En av höjdpunkterna" - BAUHAUS-galan

Christian Olsson: “En av höjdpunkterna”

Christian Olsson: “En av höjdpunkterna”

De två senaste världsmästarna i tresteg, Christian Taylor och Teddy Tamgho, kommer till BAUHAUS-galan nästa torsdag tillsammans med forne OS-ettan Nelson Evora. Men det är inte givet att meriterna räcker till. De utmanas nämligen av fem hoppare som slagit sig in bland världens bästa i år.

Två OS-titlar, fem VM-guld, ett världsrekord, dubbla Europamästare, sex av de åtta bästa i år. Det är en imponerande meritlista som deltagarna på BAUHAUS-galan tar med sig till Stockholms Stadion nästa torsdag.

Christian Taylor har dominerat tresteget de senaste åren. Han vann OS i London 2012 och VM i Beijing ifjol med historiens nästlängsta hopp, 18.21. Amerikanen har hoppat fyra gånger över 18 meter det senaste året under tiden som han har radat upp nio raka segrar.

Tog rekordet från Christian Olsson

Teddy Tamgho övertog världsrekordet inomhus från Christian Olsson och har de fyra längsta hoppen som har gjorts under tak. Trots tre större skador med efterföljande ingrepp har fransmannen vunnit två VM- och ett EM-guld. Nelson Evora vann VM 2007 och OS 2008. Efter många skadebekymmer hade portugisen ett utmärkt 2015, då han vann EM inomhus och var trea i VM-finalen i Beijing.

I den finalen slutade Omar Craddock på fjärde plats. Amerikanen var strax utanför pallen även på vinterns Inomhus-VM. Han tillhör den nya generationen som kommer till Stockholm. BAUHAUS-galan bjuder på sex av årets främsta trestegshoppare. Utöver Taylor och Craddock är det landsmännen Chris Benard och Chris Carter, fransmannen Harold Correa och Guyanas Troy Doris.

– Tresteget är av allra högsta klass och det kommer vara en av höjdpunkterna att hålla koll på under BAUHAUS-galan, försäkrar Christian Olsson, som faktiskt inte är den som har hoppat längst på Stadion. Det är Kenny Harrison, USA, som nådde 17.93 redan 1993.

Lorenzo Nesi

Klicka här för att köpa biljetter till BAUHAUS-galan 16 juni!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan