Ännu en världsrekordchans på BAUHAUS-galan! - BAUHAUS-galan

Ännu en världsrekordchans på BAUHAUS-galan!

Ännu en världsrekordchans på BAUHAUS-galan!

I helgen var de en sekund från världsrekordet på 3000 m hinder. Den 16 juni kan det slås på BAUHAUS-galan när Ruth Chebet och Hyvin Kiyeng tar sig till Stockholms Stadion. Kvalar EM-tvåan Charlotta Fougberg till OS i samma lopp?

Historiens bästa hinderlopp sprangs i helgen i blivande VM-orten Eugene. Ruth Chebet blev den andra kvinnan att underskrida nio minuter, men gjorde det med mycket liten marginal, fyra hundradelar till världsmästarinnan Hyvin Kiyeng Jepkemoi. De hade inte mer än en dryg sekund till världsrekordet som har hållit sig sen OS-finalen i Beijing för åtta år sedan.

Chebet mot Kiyeng Jepkemoi

Den 16 juni kan de upprepa duellen på BAUHAUS-galan på Stadion. Där har det satts tre manliga världsrekord, däribland av Anders Gärderud.

Tonåriga Chebet gick över från Kenya till Bahrain för tre år sedan och vann Junior-VM-titeln 2014. Forna landsmaninnan Kiyeng Jepkemoi erövrade VM-titeln i en stenhård spurt i Beijing i somras. De fick ändå båda ge sig för Virginia Nyambura i kampen om Diamond Race ifjol.

Även den kenyanskan kommer till Stockholm liksom OS-tvåan Sofia Assefa, etiopiskan som är den mest erfarna av alla aktiva hinderlöpare med fyra raka VM-finaler. BAUHAUS-galan bjuder också på etiopiska OS-fyran Hiwot Ayalew, som segrade senast ett kvinnligt hinderlopp i Diamond League hölls på Stadion, för två år sedan.

Rekord belönas med diamant

För att erövra den 72:a diamanten i Stadions historia och den första på BAUHAUS-galan måste någon av dessa, världens bästa hinderlöpare, underskrida utmanande stadionrekordet 9:10.36.

I fältet finns dessutom två av västvärldens bästa hinderlöperskor, Australiens Madeline Hills och amerikanskan Stephanie Garcia. Med personliga rekord som är bara några tiondelar till någon sekund bättre än EM-tvåan Charlotta Fougberg blir de perfekta riktmärken för göteborgskans jakt på OS-kvalgränsen 9:31. Ytterligare glöd kommer från finländskan Sandra Eriksson som bor i Stockholm och redan har fått sin OS-biljett.

Lorenzo Nesi

Köp biljetter till BAUHAUS-galan här!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan