Vad krävs egentligen för att Sanna ska kvala till OS? - BAUHAUS-galan

Vad krävs egentligen för att Sanna ska kvala till OS?

Vad krävs egentligen för att Sanna ska kvala till OS?

Susanna Kallur har inte sprungit ett häcklopp över 100 meter på sex år så vad är egentligen oddsen att hon ska kvala in till OS i Rio när hon bara har två-tre chanser på sig? Den första blir på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion den 16 juni.

Sveriges Olympiska Kommitté har satt upp 12.80 som nomineringsgräns och den måste Sanna klara. 39 gånger har hon sprungit på 12.80 eller bättre, bland annat i alla tre loppen i comebacken 2010. Sanna har en fantastisk teknik och den sitter verkligen i ryggmärgen. Dessutom har hon vid flera tillfällen visat att hon snabbt kan hitta tillbaka till formen.

Det enda som egentligen kan stoppa henne är en skada. Snabbheten har hon – det visade hon på 60 m slätt i vintras.

Vad krävs för final i Rio?


Kvalificerar hon sig för OS i Rio i augusti så väntar tre omgångar. På OS i London krävdes 13.51 för att ta sig till semifinal och i VM i Peking förra året 13.14. För att nå final behövde man springa på 12.83/12.86. Och för medalj? 12.48 i London och 12.66 i Peking.

Att nå final är alltså ingen utopi för Sanna om hon får vara hel men för att ta medalj lär det ganska säkert krävas att hon förbättrar sitt nio år gamla personliga rekord på 12.49.

En hel häckgeneration har passerat

I princip har en hel generation häcklöpare kommit och gått sedan Sanna var som bäst och det är få i världseliten idag som hon mött. Av de bästa just nu kommer många från USA där Sharika Nelvis, 26, gjorde 12.34 i fjol, Jasmin Stowers, 24, noterade 12.35 förra året och Kenni Harrison, 23, har i år sprungit på 12.36.

Australiensiskan Sally Pearson, 29, tog silver i Peking-OS, vann i London för fyra år sedan och har kvalat in till Rio. Dit siktar också USA:s Lolo Jones, 33, som var tvåa i Sannas världsrekordlopp på 60 m häck 2008 och i vintras noterade 7.95 på 60 m häck.

Tidernas comeback?

Många idrottsmän och kvinnor har gjort comeback genom åren men få har lyckats komma tillbaka till världseliten efter så många år av skador som Sanna har bakom sig.

Kommer tjejen som aldrig ger upp att kvalificera sig till Rio? En första indikation får vi på BAUHAUS-galan torsdagen den 16 juni!

Jonas Hedman

Köp biljetter till BAUHAUS-galan här!

Tips: I och med Sannas häckcomeback märker vi att trycket på biljetter ökat än mer. Beställ dina biljetter innan det är för sent.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan