Kim Amb mot hela världen - BAUHAUS-galan

Kim Amb mot hela världen

Kim Amb mot hela världen

En kenyan, en egyptier, en tysk, en japan, två tjecker och en Bellman. Spjutkastningen på BAUHAUS-galan den 16 juni artar sig till en rolig historia. Bellman är från Bålsta och siktar mot Brasilien.

Bålstas Kim Amb har kvalat in till de två senaste VM-finalerna i spjut. Men på OS i London fattades det en och en halv meter. För att bli uttagen till Rio krävs det 83 meter. Kim inledde säsongen den gångna helgen med nästan 81 meter. Jämför det med knappt 76 meter i fjolårets öppning.

– En bra start! Jag har inte haft några störningar på träningen i vinter, menar Kim, som belönades omgående med att bli uttagen till EM, som hålls i Amsterdam i början på juli.

BAUHAUS-galan den 16 juni blir ett utmärkt tillfälle för Kim att klara OS-kvalgränsen. Motståndet kommer från hela världen och det är av yppersta klass. Till Stadion kommer ettan och tvåan från VM ifjol, kenyanen Julius Yego och egyptiern Ihab Abdelrahman, som båda har en finsk tränare. Yegos föregångare på VM-tronen, tjecken Vitezslav Vesely har med sig landsmannen Jakub Vadlejch, som redan kastat över 86 meter i år. Det överträffas endast av tyske Thomas Röhler. VM-fyran har 87.37 på sin väg till Stockholm. Den globala stämningen fylls på med japanske VM-finalisten Ryohei Arai.

Med halva VM-finalfältet på plats i Stockholm och ett snitt på deras personliga rekord på över 88 meter kan man jaga stadionrekordet. Men då måste man närma sig 90 meter eftersom Andreas Thorkildsen kastade 89.78 för tio år sedan.

Lorenzo Nesi

De gällande stadionrekorden

Köp biljetter till BAUHAUS-galan här!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan