Sannas återkomst sker på BAUHAUS-galan! - BAUHAUS-galan

Sannas återkomst sker på BAUHAUS-galan!

Sannas återkomst sker på BAUHAUS-galan!

Den 16 juni är det nio veckor kvar till OS-finalen på 100 meter häck. Då ställer sig Susanna Kallur på startlinjen på Stockholms Stadion med ett litet flin och ett ess i rockärmen. Det blir hennes första lopp på distansen på sex år. Intill henne står olympiska mästarinnan Sally Pearson, som också gör comeback.

Nu är beslutet taget. Susanna Kallurs långa väg tillbaks hem till 100 meter häck tar henne till BAUHAUS-galan. Den 16 juni återvänder hon till Stockholms Stadion där hon för nio år sedan besegrade världsmästarinnan Michelle Perry första gången efter att ha förlorat mot henne i Oslo, Paris, Lausanne och Rom. Efter VM var Sanna obeveklig och vann de tre återstående galorna i Golden League, fram till det personliga rekordet, 12.49 i Berlin. Vintern därpå flöt hon fram till världsrekord innan karriären började hackas sönder av skador.

– Jag har bara två, tre chanser på mig att kvala in till OS. Det här är ett kniven-på-strupen-läge jag aldrig har varit med om förut, berättade Sanna för DN.

– Det närmar sig slutet på hela min resa och det är så spännande!

Sanna hoppas få stå med ett flin på startlinjen, glad, nyfiken och lurig. Med ett ess i rockärmen ska hon prestera bra. Något som hon visade tecken på under vårens träningsläger i Florida, där hon sprang jämnt med hennes efterträdare på EM-tronen, vitryskan Alina Talaj, trea på VM ifjol.

– Vi är oerhört stolta på BAUHAUS-galan att få välkomna tillbaks Susanna Kallur som häcklöpare på Stockholms Stadion den 16 juni, säger Jan Kowalski, ordförande i Stadionklubbarna som arrangerar BAUHAUS-galan.

In i hetluften direkt…

Motståndet på BAUHAUS-galan blir inte mjäkigt. Olympiska mästarinnan Sally Pearson återvänder också efter den skada som hon ådrog sig för ett år sen, på Diamond League- galan i Rom. Kendra Harrison har under våren slagit till med en av historiens tio bästa häcktider, 12.36. Kirsti Castlin är nästsnabbast i år. Nia Ali har vunnit de två senaste världsmästerskapen inomhus på 60 meter häck. Queen Harrison har ett par lopp under Sannas nio år gamla personliga rekord.  Utöver de fyra amerikanskorna är det klart med bekantingen från vårens läger, Alina Talaj.

– Det är modigt av henne att göra comeback på Diamond League i Stockholm. Hon kunde inte valt ett tillfälle med större press, säger SVT Sports expert Jacob Hård. Det tyder på gott självförtroende och jag tror inte hon skulle välja det om hon inte fått bra besked på träningen, fortsätter han.

OS-kvaltiden har SOK satt till 12.80. Det har Sanna klarat nästan 40 gånger. Sist Sanna sprang på Diamond Leagues föregångare, Golden League, kom hon i mål på 12.78. Det var i New York, i det närmaste hennes födelsestad, den 12 juni 2010.

Lorenzo Nesi

Köp biljetter till BAUHAUS-galan här!

Tips: I och med Sannas häckcomeback märker vi att trycket på biljetter ökat än mer. Beställ dina biljetter innan det är för sent.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan