Världens bäste stavhoppare klar för BAUHAUS-galan! - BAUHAUS-galan

Världens bäste stavhoppare klar för BAUHAUS-galan!

Världens bäste stavhoppare klar för BAUHAUS-galan!

Renaud Lavillenie är regerande olympisk mästare och den friidrottare som hoppat högst i historien. Han har gjort 17 tävlingar över sex meter varav tre i vintras. Men han har aldrig lyckats i Stockholm. Den 16 juni ska världens främste stavhoppare få revansch på BAUHAUS-galan.

I vintras hoppade Lavillenie över sex meter i tre av sina fyra sista tävlingar och avslutade med andra VM-guldet inomhus när han vann i Portland i mars. Utöver OS-guldet i London har han vunnit de sju senaste EM-finalerna, inne som ute.

2014 utsågs fransmannen till världens bäste friidrottare av såväl Internationella Friidrottsförbundet som av den ledande tidskriften Track & Field News men det året bröts hans svit på över 20 raka segrar i just Stockholm.

Den 30-årige fransmannen har världsrekordet med 6.16 sedan 2014 och har vunnit samtliga sex upplagor av Diamond League i stav – en prestation ingen annan lyckats med alla grenar inräknade. När det gäller mästerskap har han också vunnit allt – utom VM-titeln utomhus. Och så saknar han en seger i Stockholm som han är helt inställd på att ordna den 16 juni.

Ingen i friidrottsvärlden är så flitig på att publicera roliga klipp som “Airlavillenie”. Gå in på hans instagramkonto och se honom spexa, saxa, volta, hoppa femsteg, flera hopp över sex meter och grensla snabba motorcyklar.

Senaste världsrekordet i stavhopp som har slagits i Stockholm var i Globen, för fyra år sedan, då Jelena Isinbajeva klarade 5.01.


Lorenzo Nesi och Jonas Hedman

Se Lavillenie hoppa stav i sin trädgård festklädd på nyårsnatten

Klicka här för att köpa biljetter till BAUHAUS-galan 16 juni!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan