Längdduell på BAUHAUS-galan mellan Erica och Khaddi - BAUHAUS-galan

Längdduell på BAUHAUS-galan mellan Erica och Khaddi

Längdduell på BAUHAUS-galan mellan Erica och Khaddi

5-5. Det är ställningen i matchen mellan Sveriges världsstjärnor i längdhopp. Senaste gången som Khaddi Sagnia och Erica Jarder möttes utomhus var i VM-finalen i somras. Nästa duell sker den 16 juni på Stockholms Stadion. På BAUHAUS-galan ställs de mot bland annat Ivana Spanovic som har sex raka medaljer på VM och EM.

– Kul att det är så tidigt! tycker Erica om att BAUHAUS-galan är redan i juni. Ifjol var jag så nära att vinna, minns spårvägaren som ledde fram till sista omgången, inför släkt och vänner.

Hon är en av de fem mest erfarna svenskarna i Diamond League. BAUHAUS-galan blir hennes elfte start. Ännu fler minnen har hon från Stockholms Stadion.
– Jag kan ha varit tio eller elva år första gången jag tävlade där. Jag tyckte att det var sjukt stort!

Vid ett tillfälle vann Erica SM och Finnkampen på Stadion inom loppet av två veckor. Mästerskapsspecialisten Jarder har ett brons från inne-EM som främsta merit och har under karriären kvalat in till bland annat tre raka VM-finaler 2013-2015, men fick ifjol inhemsk konkurrens av Ullevis Khaddi Sagnia, som slutade sjua i Beijing.

Khaddi, som tävlar för Ullevi i Göteborg, avslutade sin genombrottssäsong 2015 med att vinna Finnkampen på Stadion i september. 2016 började med att hon vann två priser på Idrottsgalan, Årets Nykomling och Lilla Bragdguldet. Hon avbröt finalen på Inomhus-VM på grund av en lårskada. Men nu är hon tillbaka i träning och ska vara med på BAUHAUS-galan.

– Vi tar det lugnt, ingen stress, det är långt till OS som är mitt stora mål i år, säger Khaddi, som är en av fyra svenska friidrottare som är uttagna till Rio, till TT.
Serbiskan Ivana Spanovic har vid 25 års ålder redan hunnit erövra sex VM- och EM-medaljer. I vintras var Spanovic tvåa på Inomhus-VM. I Beijing erövrade hon bronset.

Erica Jarder är BAUHAUS-galans instagrammare den här veckan. Se hennes bilder och filmer på: https://www.instagram.com/bauhausgalan

Lorenzo Nesi

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 16 juni redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan