BAUHAUS Athletics Week – hela programmet 12–19 juni - BAUHAUS-galan

BAUHAUS Athletics Week – hela programmet 12–19 juni

BAUHAUS Athletics Week – hela programmet 12–19 juni

Torsdag den 16 juni bjuds det på friidrott i världsklass på Stockholms Stadion och hela veckan arrangeras det friidrott i huvudstaden som har något för alla. Bland annat äger kultävlingen Big Shot rum i Rålambshovsparken dagen före galan, onsdagen den 15 juni.

BAUHAUS Athletics Week inleds söndag 12 juni med Kids i Kungsträdgården där det bjuds prova-på-friidrott för åldrarna 6–14 år tre dagar i rad 12–14 juni. Instruktörer finns på plats liksom stjärnor som skriver autografer. Det bjuds på glass och alla deltagare får en t-shiKultävlingen Big Shot äger i år rum onsdag 15 juni och ny plats är Rålambshovsparken. Världseliten stöter kula och det kommer också att vara ungdomstävlingar liksom prova-på-stötning för allmänheten.

Big Shot genomförs i samband med det nya milloppet STHLM10 där även SM-milen ingår. Loppet har start och mål i ”Rålis” och går ett varv runt Riddarfjärden. Arrangör är Hässelby SK och Spårvägens FK som båda är medlemmar i Stadionklubbarna som arrangerar BAUHAUS Athletics Week.

BAUHAUS Seminar äger rum på GIH intill Stadion torsdag 16 juni före galan. Allmänheten bjuds in till ett seminarium med aktuellt idrottstema tillsammans med friidrottens medicinska nätverk. Företag har möjlighet till egna interna konferenser som uppstart på friidrottskvällen.

BAUHAUS-galan invigs kl 19.00 torsdag 16 juni då världseliten intar Stockholms Stadion. Vilka kommer att kvala till OS i Rio? Kommer vi att få se ett världsrekord? Och startar Susanna Kallur på 100 m häck? Frågorna är många och det enda vi vet just nu är att det kommer att bli en häftig friidrottssommar med både EM och OS och BAUHAUS-galan är en viktig tävling på vägen dit.

Diamond 1000 genomförs fredag 17 juni och är en möjlighet för alla som vill springa en kontrollmätt kilometer med elektrisk tidtagning i galamiljö på Stockholms Stadion. Uppvärmning med en landslagslöpare och alla får sin egen namnlapp.

BAUHAUS-galan Youth är ungdomstävlingen för åldrarna 12–19 år som avgörs på Stockholms Stadion fredag-söndag 17–19 juni. Storbildsskärm, webbsändning och världsstjärnor som delar ut pris och skriver autografer skapar en galakänsla liknande den på BAUHAUS-galan.

Utöver BAUHAUS Athletics Week arrangerar Stadionklubbarna också BAUHAUS Athletics Kids Tour – en friidrottsbana för barn som kommer att finnas på tio platser under totalt 13 dagar runt om i Stockholm från april till juni.

Jonas Hedman

BAUHAUS Athletics Week 12–19 juni
Sön 12 juni  BAUHAUS-galan Kids i Kungsträdgården
Mån 13 juni  BAUHAUS-galan Kids i Kungsträdgården
Tis 14 juni    BAUHAUS-galan Kids i Kungsträdgården
Ons 15 juni   BAUHAUS-galan Big shot – kulstötning i Rålambshovsparken
Tor 16 juni    BAUHAUS-galan Seminar – aktuellt idrottstema diskuteras
BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion
Fre 17 juni     BAUHAUS-galan Diamond 1000 – 1000 meters-lopp för allmänheten
BAUHAUS-galan Youth – ungdomstävling
Lör 18 juni     BAUHAUS-galan Youth
Sön 19 juni     BAUHAUS-galan Youth

Dessutom
April-aug         BAUHAUS Athletics Kids Tour – friidrottsbana för barn

Hela Kids Tour-schemat
10 april            Hägerstensåsen
30 april            Kista, Valborgsmässofirande, familjedag
14-15 maj        Västerortscupen, handbollscup
18 maj              Stockholms Stadion, Häckkampen
21 maj              Skärholmen, Skärholmsloppet
28 maj              Sollentuna Centrum
5 juni                Stockholms Stadion, Minimaran på Östermalms IP
6 juni                Spånga/Tensta Nationaldagsfirande
12-14 juni        Kungsträdgården, Kidsdagarna
15 juni              Sollentuna
27 juni             Sollentuna GP, Sollentunavallen

Klicka här för att köpa biljetter till BAUHAUS-galan 16 juni!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan