Andreas Almgren springer 800 m på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Andreas Almgren springer 800 m på BAUHAUS-galan

Andreas Almgren springer 800 m på BAUHAUS-galan

Den 16 juni kommer vi att få se Andreas Almgren möta världseliten på 800 m på BAUHAUS-galan. Den 21-årige Turebergs-löparen är inte bara Sveriges bäste på distansen med bland annat en fjärdeplats från inomhus-EM på meritlistan utan har också ett lite annorlunda 800 m-intresse vilket framgår av filmklippet nedan. Se vår videointervju via länken nedan och hur Andreas refererar världsrekordet från 2012.

Junior-VM-trean Andreas Almgren säsongsdebuterade i fjol med att vinna Sollentuna GP på 1:45.59 – bara 14 hundradelar från Rizak Dirshes 12 år gamla svenska rekord. Därefter radade Andreas upp tider kring och under 1:46, dock utan att få till den där fullträffen.

– Men förhoppningsvis lyckas jag slå rekordet i sommar. När det gäller BAUHAUS-galan så handlar det om att hänga med och se hur mycket krafter man har kvar på slutet. Förhoppningsvis kan jag få med mig en riktigt bra tid, säger Andreas.

Han var skadad i ena underbenet i vintras men har nu tränat på bra i några månader och formen är nu verkligen på gång.

Dubbla mästerskap i sommar

Det är en speciell sommar med både EM i Amsterdam i början på juli och OS i Rio i augusti och Andreas siktar på att vara med i båda.

– Jag gör min första tävling i slutet på maj, tävlar flitigt i juni och siktar på bra form till EM i Amsterdam. Då har jag förhoppningsvis kvalat in till OS där jag hoppas vara i bästa form, säger Andreas.

Kommentatorn Almgren

Andreas har sett många 800 m-lopp på film och till och med lärt sig det engelska referatet av det allra främsta utantill – det från OS-finalen i London 2012 då David Rudisha sololöpte till guldet på världsrekordtiden 1:40.91.
 I klippet nedan ger Andreas prov på sin refereringsförmåga under sista varvet och gör det denna gång på svenska.

Jonas Hedman

Klicka här för att köpa biljetter till BAUHAUS-galan 16 juni!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan