BAUHAUS Athletics Week – en fullmatad friidrottsvecka i hjärtat Stockholm - BAUHAUS-galan

BAUHAUS Athletics Week – en fullmatad friidrottsvecka i hjärtat Stockholm

BAUHAUS Athletics Week – en fullmatad friidrottsvecka i hjärtat Stockholm

Torsdag den 16 juni bjuds det på friidrott i världsklass på Stockholms Stadion och hela veckan arrangeras det friidrott i huvudstaden som har något för alla. Nytt är att kultävlingen Big Shot äger rum i Rålambshovsparken dagen före galan – onsdagen den 15 juni.

BAUHAUS Athletics Week inleds på söndagen den 12 juni med Kids i Kungsträdgården där det bjuds prova-på-friidrott för åldrarna 6–14 år tre dagar i rad 12–14 juni. Instruktörer finns på plats liksom stjärnor som skriver autografer. Det bjuds på glass och alla deltagare får en t-shirt.Kultävlingen Big Shot äger i år rum onsdagen den 15 juni och ny plats är i Rålambshovsparken. Världseliten stöter kula och det kommer också att vara ungdomstävlingar liksom prova-på-stötning för allmänheten. Big Shot genomförs i samband med det nya milloppet Sthlm10 där även SM-milen ingår. Sthlm10 har start och mål i ”Rålis” och går ett varv runt Riddarfjärden. Arrangör är Hässelby SK och Spårvägens FK som båda är medlemmar i Stadionklubbarna som arrangerar BAUHAUS Athletics Week.

BAUHAUS-galan Seminar äger rum på GIH intill Stadion torsdag 16 juni före galan. Allmänheten bjuds in till ett seminarium med aktuellt idrottstema tillsammans med friidrottens medicinska nätverk. Företag har möjlighet till egna interna konferenser som uppstart på friidrottskvällen.BAUHAUS-galan invigs kl 19.00 torsdag 16 juni då världseliten intar Stockholms Stadion. Vilka kommer att kvala till OS i Rio? Kommer vi att få se ett världsrekord? Och startar Susanna Kallur på 100 m häck? Frågorna är många och det enda vi vet just nu är att det kommer att bli en häftig friidrottssommar med både EM och OS och BAUHAUS-galan är en viktig tävling på vägen dit.

Diamond 1000 genomförs fredag 17 juni och är en möjlighet för alla som vill springa en kontrollmätt kilometer med elektrisk tidtagning i galamiljö på Stockholms Stadion. Uppvärmning med en landslagslöpare och alla får sin egen namnlapp.

BAUHAUS-galan Youth är ungdomstävlingen för åldrarna 12–19-år som avgörs på Stockholms Stadion fredag-söndag 17–19 juni. Storbildsskärm, webbsändning och världsstjärnor som delar ut pris och skriver autografer skapar en galakänsla liknande den på BAUHAUS-galan.

Utöver BAUHAUS Athletics Week arrangerar Stadionklubbarna också BAUHAUS-galan Kids Tour – en friidrottsbana för barn som kommer att finnas på tio platser och totalt 13 dagar runt om i Stockholm från april till juni.Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

PARTNER

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
Frågor om något som rör galan?

Kontakta OSS
BAUHAUS-galan